maanantai 27. lokakuuta 2008

Tampereen hervannan vesitorni





No kävästiin Hervannan vesitornilla sielläkin oli kahvila mutta sekin oli kiinni. Aina sama juttu kaikki tornit on aina kiinni! No torni oli kyllä hieno vanhantyyppinen sieni.

12 kommenttia:

  1. Tampereella on tämän lisäksi kolme sienimäistä vesitornia :D

    VastaaPoista
  2. Niin ja ne ovat Peltolammin vesitorni,Tesoman vesitorni,ylöjärven vesitorni.Lisäksi Tampereella on Kaupin vesitornit ja Ylisillä on sienimallinen vesitorni.

    VastaaPoista
  3. Tuosta viimeisestä en ole kuullutkaan...

    VastaaPoista
  4. Siis jos haluat nähdä sen niin kirjoita googlen kuvahakuun sana ylinen water tower.

    VastaaPoista
  5. Okei, mutta Tampereella on noiden edellämainittujen lisäksi myös Killon vesitorni.

    VastaaPoista
  6. Niin on olin ihan unohtanut koko tornin.

    VastaaPoista
  7. Mutta yksi torni minua kyllä askarruttaa..muistan kerran nähneeni Tampereella jossain moottoritien vieressä olevalla kukkulalla sellaisen vesitornin, jolla oli lieriömäinen yläosa muttei kuitenkaan ollut samanlainen vesitorni kuin ne mj elementtitornit..se jäi vaivaamaan, että mikäköhän torni se mahtoi olla..kun netistäkään sitä ei löydy..

    VastaaPoista
  8. Jaa hankala sanoa? En pidä mahdottomana sitä että se olisi ollut lempäälän vesitorni, koska se oli moottoritien varrressa Tampereen lähellä.

    VastaaPoista
  9. Hervannan vesitorni on oma suosikkini suomesta. Se on myös ilmeisesti suomen korkein, ainakaan en tiedä korkeampaa tällä hetkellä. Sen korkeus on 48.3m siihen ylhäällä olevan hissihuoneen harjaan ja noin 56m antennin nokkaan asti. Sielä on hienot näkymät yli Hervannan ja koko Tampereen, silloin kun se kahvila sattuu olemaan auki.

    Mahtava blogi muuten..

    VastaaPoista
  10. kiitos viestistä! Oma vesitornien bongaaminen on vähentynyt paljon, koska kaikki lähiseudun tornit on jo bongattu, joten torneja ilmestyy blogiini huomattavasti vähemmän kuin ennen. Yritän kuitenkin parhaani että saisin mahdollisimman paljon uusia torneja tänne muiden joukkoon.

    VastaaPoista
  11. Ihan vinkkinä pojat: Porin Kaanaan vesitorni...

    VastaaPoista
  12. Spikey the Dog18:n kyselemä torni on Höytämön vesitorni. Se näkyy täällä Youtube-videossani, missä käyn palloilemassa sen, Nokian- ja Tesoman vesitornien juurella.
    http://www.youtube.com/watch?v=nCf_0pPESlI
    Tesoman vesitorni on näkemisen arvoinen kolossi.
    T: Timpa

    VastaaPoista